• yasl5.jpg
  • zasl1.jpg
  • zasl2.jpg
  • zasl3.jpg
  • zasl4.jpg
  • zasl6.jpg
  • zasl7.jpg

Članarina  

   

Granski sindikat IER „Nezavisnost“ Kolubara  

   

Kako je mašinovođa Dragan Jakovljević (38) pobedio na atletskim trkama u Kanadi

 Mašinovođa Dragan Jakovljević učestvovao je u tri trke u Kanadi i pobedio

LAJKOVAC - Mašinovođa Dragan Jakovljević (38) učestvovao je u tri trke u Kanadi i pobedio, a da bi osvojio tri zlatne medalje ukupno je pretrčao 80 kilometara i kroz cilj prošao čak sat i dva minuta pre drugoplasiranog.

 

Prvu pobedu ostvario je u kros-kontriju na planini Čikopi, pretrčavši 26 kilometara, a sutradan je trijumfovao u trci na deset kilometara - od Vaterloa do Kičinera. Potom je bio najbolji i na maratonu...

- Nisam se nadao pobedi, a u Kanadi sam trčao prvenstveno da bih isprobao svoje mogućnosti. Bile su to moje prve pobede, pa sam po uručenju medalja ponosno i visoko podigao zastavu Srbije - kaže Jakovljević koji se trčanjem, amaterski, bavi godinama.

Do sada je učestvovao na ultramaratonima, polumaratonima i maratonima po Srbiji i u Holandiji. Pre dve godine, na Tari je bio četvrti, a u Roterdamu 601. od 15.000 maratonaca.

Redovno treniram i ponekad dnevno pretrčim i po 50 kilometara. Dogodine nameravam da se oprobam i u "skaj-raningu" u Srbiji, trkama koje se boduju za Svetski kup na Mon Blanu, na koji bih voleo da se plasiram - veli čovek koji neretko na posao u Vreoce, gde radi u Železničkom transportu RB "Kolubara", te nazad kući u Lajkovac odlazi trčeći.

NASLEDNICE

- U KANADU sam otišao uz pomoć opštine Lajkovac i nekoliko dobrih ljudi iz Otave i Toronta, koji su mi platili put - kaže Dragan, ponosan na to što i njegove ćerke, šestogodišnja Andrea i tri godine mlađa Helena, već pokazuju interesovanje za sport, naročito za trčanje.

   

Facebook  

   

Važna obaveštenja  

   

Izaberi jezik  

   
© PSD "Ćira" Lajkovac