• yasl5.jpg
  • zasl1.jpg
  • zasl2.jpg
  • zasl3.jpg
  • zasl4.jpg
  • zasl6.jpg
  • zasl7.jpg

Članarina  

   

Granski sindikat IER „Nezavisnost“ Kolubara  

   

Dragan Jakovljević (38) mašinovođa je koji ne kasni, jer do radnog mesta, udaljenog 17 kilometara, uvek može da stigne trčeći, što svakodnevno i čini.

 

a tri trke u Kanadi osvojio tri zlata: Počasni krug Dragana Jakovljevića

Dragan se, naime, amaterski bavi planinskim maratonom i na tri takve trke prošle godine u Kanadi, održane tri dana zaredom, osvojio je tri zlata.

Kada je okačio kopačke o klin, Jakovljević je počeo da trči. Polumaraton, pa maraton, uključujući i onaj u Roterdamu gde je bio 601. od 15.000 učesnika, pa je onda na red, septembra prošle godine, došlo i planinsko trčanje.

 

- Za tri dana trebalo je pretrčati 80 kilometara. Prvo sam pobedio na kros-kontriju od 26 kilometara na planini Čikopi, koja je poznati skijaški centar. Sutradan, trijumfovao sam u trci na 10 kilometara od Vaterloa do Kičinera. Trećeg dana, pobedio sam na maratonu od 42 kilometra u Kičineru. Ukupna razlika između mene i drugoplasiranog bila je sat i dva minuta - priča Dragan, koji je kroz cilj protrčao ponosno noseći zastavu Srbije.

Cela njegova sportska karijera, kako otkriva, i pre u fudbalu i sada u atletici, jeste da ispita sve svoje mogućnosti.

Zato želi da se oproba i u skaj-raningu, trkama na planinama koje počinju 5. marta na Kopaoniku.

- Planinski maraton je zaista vrhunski napor i izazov, koji traži sve od čoveka, od kondicije do psihičke stabilnosti - kaže Lajkovčanin.

Trening mu je svakodnevan, i to tako što od kuće u Lajkovcu do radnog mesta mašinovođe Železničkog transporta Rudarskog basena „Kolubara“ u Vreocima ide trčeći, 17 kilometara u jednom pravcu, i to najvećim delom Ibarskom magistralom!

osni Dragan sa ćerkama

- Nekad pretrčim i 50 kilometara u toku dana, naročito kada se pripremam za trke. Ljubav prema sportu, naročito atletici, preneo sam i na moje ćerke, trogodišnju Helenu i tri godine stariju Andreu, koja je na poslednjem krosu RTS pobedila u konkurenciji predškolaca - ponosan je Dragan.

Moj voz uvek stiže na vreme

- Deda mi je bio otpravnik vozova, brat takođe, kao i šef stanice. Lajkovac je jedno od najpoznatijih železničkih mesta na ovim prostorima i nekako je bilo logično da to bude moj životni poziv. Moj voz prevozi ugalj, radi se u tri smene, ne kasnim na posao a ni voz kojim upravljam nikad ne kasni - poručuje mašinovođa-maratonac.

 

                                                                                                                   

 

 

   

Facebook  

   

Važna obaveštenja  

   

Izaberi jezik  

   
© PSD "Ćira" Lajkovac