• yasl5.jpg
  • zasl1.jpg
  • zasl2.jpg
  • zasl3.jpg
  • zasl4.jpg
  • zasl6.jpg
  • zasl7.jpg

Članarina  

   

Granski sindikat IER „Nezavisnost“ Kolubara  

   

Dana 31.05.2016. godine održana je VI IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „Objektivom kroz svet oko nas 2016“, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine. Organizator izložbe je Zavod za javno zdravlje Pančevo, dok je pokrovitelj Foto savez Srbije.

Fotografije su izložene u porostorijama Kulturnog Centra Pančevo i mogu se pogledati u periodu od 31.05.2016. do 09.06.2016. godine.

OBJEKTIVOM KROZ SVET OKO NAS 2011 – 2016.

„2011. Godine započeli smo priču obležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine organizovanjem fotokonkursa i izložbe fotografija znajući da će one govoriti daleko više od ma kojih reči. Zahvaljujući ljubiteljima prirode i fotografije, Foto savezu Srbije, Zavod za javno zdravlje Pančevo, iako zdravstvena ustanova, stasao je kao organizator sada već tradicionalne, posećene, obrazovne, intrigantne, izložbe fotografija nakon koje ostaju pitanja: možemo li, hoćemo li i kada početi da menjamo sebe ne bismo li opstali i mi i ova planeta sa nama...

Ove godine vodila nas je želja da u okupaciji svakodnevice rijalitijima ukažemo na lepote i vrednosti Srbije koje moramo sačuvati, ali i na sve ono što je narušeno i na čemu je potrebno ozbiljno raditi. Otuda „STVARAN SVET OKO MENE“ sa ciljem da „SAMO ČEKAM DA PROĐE“ preokrenemo u „PROBUDI SE, POKRENI SE!“. Želeli smo da prikazane fotografije prirode Srbije budu inspiracija dobrih vibracija, urbanog roka, zanimljivih priča, kvalitetne muzike... da se svi zajedno podsetimo pravih vrednosti i vratimo njima. Da li smo u tome uspeli, presudiće posetioci izložbe.

Zahvaljujemo se svim autorima koji sve ove godine zajedno sa nama doprinose promociji zdravih stilova života i očuvanja životne sredine...“

-          Zavod za javno zdravlje Pančevo

Ono što je bitno jeste da su bile izložene tri od četiri fotografije koje sam poslao. Dve fotografije su sa ture na Debelo brdo – Povlenski vrhovi 2015. Na obe fotografije se nalaze planinari PSD Ćire i ovo je bila sjajna prilika da se promoviše i naše društvo, zdrav život, dobro druženje, lepota Srbije. Iskreno se nadam da ću i sledeće godine uspeti da ispromovišem PSD Ćiru sa drugim fotografijama. Ove izložbe su retko mesto gde je moguća ovakva vrsta promocije i to je odlično. Ono što bih izdvojio jeste da je izložba organizovana na visokom nivou. Podeljena je na radove autora do 16 godina i autore starije od 16 godina. Za svaku od kategorija delile su se nagrade i pohvale. Takođe, u sadržaj izložbe koja prati gore navedenu temu, bili su uključeni i dečiji hor kao i jedan bend koji je svirao najpoznatije numere Partibrejkersa, EKV-a, Kud Idijota, i ostalih velikana EX YU rock scene. Sve u svemu, sjajna organizacija i promocija.

 

 

 

FOTOGRAFIJE KOJE SU SE NAŠLE NA IZLOŽBI

  1. Aleksandar Marković – Mali Povlen  
  2. Aleksandar Marković – Deponija kraj Ibarske magistrale         
  3. Aleksandar Marković – Srednji Povlen  

  {AG}pancevoizl{/AG}  

   

Facebook  

   

Važna obaveštenja  

   

Izaberi jezik  

   
© PSD "Ćira" Lajkovac