Članarina  

   

 55. SLET ŽELEZNIČKIH PLANINARSKIH DRUŠTAVA

 

Poštovani prijatelji, do sada smo organizovali pet planinarskih akcija pod nazivom SLET- železničkih planinarskih društava Srbije (svake godine domaćin neko drugo železničko planinarsko društvo). Veliki broj planinara prošli su našim stazama proteklih godina, noseći sa sobom utiske koji su nam omogućili da sa istim entuzijazmom, kao i davne 1991.godine, istrajemo u organizaciji ove akcije i damo svoj doprinos da se u ovom teškom vremenu nastavi tradicija. Pozivamo sva društva koja pripadaju Zajednici železničkih planinarskih društava Srbije i Planinarskom savezu Srbije da budu naši gosti. 

Akcija će se izvesti 8-10 jula 2016. godine na Debelom Brdu po sledećem planu:

 

8. jul (petak) 

Od 12 časova dolazak učesnika i smeštaj. Mogućnost spavanja u domu: kapacitet 50 ležaja po ceni od 400,00 dinara i ispred doma u šatorima (besplatno). Uveče druženje. 

 

9. jul (subota)

Ustajanje u 600časova, doručak.

 

U 630, polazak na pešačku turu. Ukupna dužina staze oko 25 km, obilazimo deo kanjona reke Trešnjice. Staza je srednje težine. Biće organizovana i kraća staza. Povratak u popodnevnim satima, ručak .

 

Po povratku sa pešačke ture organizovanje sportskih takmičenja (nadvlačenje konopca, bacanje kamena, skok u dalj, igra spretnosti za muškarce i žene). Druženje uz muziku uživo.

 

10. jul (nedelja)

Ustajanje, doručak. Ako bude zainteresovanih biće organizovana pešačka tura: dom „Magleš“ – Jablanik – dom „Maleš“, dužine 8 km (ako se ne završe sportska takmičenja nastavak istih).

 

U popodnevnim satima podela diploma i zahvalnica, raspremanje doma i zatvaranje akcije. 

NAPOMENA:

Organizator obezbeđuje: pečat akcije i usputnih vrhova, zahvalnice društvima, najmlađem i najstarijem učesniku akcije, takođe i besplatan obrok u subotu članovima društava koja prijave dolazak do 5. jula 2016. godine.

Učesnici u svakom trenutku mogu dobiti valjane informacije od članova društva na stazi koji će imati vidna obeležja. Planinarski dom „Debelo Brdo“ nalazi se na Jablaniku 1.040 mnv. Udaljen od Valjeva 40 km i može se doće redovnim autobuskim linijama za Bajinu Baštu i Taru iz Beograda i Valjeva i obrnuto do „Debelog Brda“. Dom je udaljen 900 metara od glavnog puta. Najbliže prodavnice u Poćuti (12 km) i Pašina Ravan ( 5 km ).

 

Nad Debelo Brdom dom se nalazi na Jablaniku(

 

POSEBNO VAM SKREĆEMO PAŽNjU NA SLEDEĆE:

Akcija je planinarskog, a ne takmičarskog karaktera i organizuje se prema Pravilniku o organizovanju i izvođenju akcija PS Srbije.

Oraganizator od učesnika zahteva poštovanje Pravilnika o organizovanju i izvođenju akcija PS Srbije.

 

Svaka grupa od tri ili više članova mora imati vodiča koji odgovara za ponašanje svojih članova na stazi. Vodič je dužan da pripremi spisak (overen od strane planinarskog kluba – društva) sa čitko ispisanim imenima članova svoje grupe (na obrascu Planinarskog saveza Srbije) i dostavi ga organizatoru na početku akcije. 

 

Učešće na akciji je doborovoljno i na sopstvenu odgovornost učesnika. Maloletne osobe na stazi moraju biti u pratnji starije punoletne osobe (sestre, brata, roditelja, profesora, planinarskog vodiča). 

 

Učesnici akcije ne smeju biti po dejstvom, alkohola, opojnih droga, opijata ili nedozvoljenih stimulativa. Molimo vas da ne koristite „energetska pića“ u toku akcije.

 

Odeću i obuću prilgodite vremenskim uslovima. Ukoliko osetite bilo kakve probeleme javite se na neki od telefona organizatora ili članova društva organizatora.

 

Najstrožije je zabranjeno paljenje vatre, udaljavanje sa propisane i markirane staze, napuštanje grupe i vodiča i svaki vid samovolje. 

 

Pribor za jelo je obavezan.

 

U slučaju lošeg vremena, naglog naoblačenja ili grmljavine isključite svoje mobilne telefone. Vodite računa o sopstvenoj i bezbednosti drugih. Obavezno poneti zdravstvenu i planinarsku knjižicu.

 

Poštujete prirodu. Smeće odlažite u za to posebno postavljene vreće.

 

Koristimo priliku da Vas obavestimo da PSD Ćira Lajkovac 26. novembra 2016. godine organizuje TRADICIONALNU AKCIJU (prvo bila republička akcija 100 godina Kolubarske bitke) pod nazivom STAZAMA KOLUBARSKE BITKE.

 

TELEFONI za prijave i obaveštenja:

Jakovljević Vladan :063-253-054;065-2530054

Jevtić Vladan : 066-6055426; 065-5117171

http://www.psdciralajkovac.com

PSD „Ćira“ Lajkovac

Predsednik Jakovljević Vladan

   
© PSD "Ćira" Lajkovac